top of page

Welk cijfer geef jij je werk?

Bijgewerkt op: 21 mrt.

Werken in de zorgsector kan een van de meest lonende en vervullende loopbanen zijn die iemand kan kiezen. Het is een beroep waarbij elke dag de kans bestaat om het leven van anderen positief te beïnvloeden en bij te dragen aan het welzijn van de samenleving als geheel. Hoewel het soms uitdagend kan zijn, zijn er talloze redenen waarom mensen die in de zorg werken, blij zijn met hun werk.Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers:
 • Gelukkige medewerkers nemen minder ziekteverlof op. Er is dus minder verzuim. Ze zijn energieker en zijn van plan om lang bij de organisaties te blijven;

 • Gelukkige medewerkers zijn productiever en creatiever;

 • Gelukkige medewerkers zijn gemotiveerd en willen best een stap harder lopen als dat nodig is;

 • Gelukkige medewerkers werken beter samen en scoren beter op beoordelingen door collega’s en managers;

 • Doordat gelukkige medewerkers productiever zijn dragen ze meer bij aan de winst en sales van de organisatie;

 • Gelukkige medewerkers trekken zich minder snel iets aan van negativiteit en hebben een hogere mate van cognitieve flexibiliteit

Hoe blij ga jij naar je werk toe? Een hele belangrijke vraag waar misschien (nog) niet vaak genoeg over gesproken wordt in het dagelijks leven. Gelukkig zijn op je werk, dat wil iedereen natuurlijk! We besteden tenslotte een groot gedeelte van onze tijd aan werken. Je wilt dan wel iets waar je voldoening uit haalt en waar je jezelf goed bij voelt.


Staat jouw werkgeluk in balans met alle ‘8 van werkgeluk’? Werkgeluk maak je natuurlijk niet alleen, het is een wisselwerking tussen de organisatie en jij als medewerker zelf. In de ‘8 van werkgeluk’ kijk je naar:

 1. Vertrouwen

 2. Verbinding

 3. Zingeving

 4. Waardering

 5. Plezier

 6. Voldoening

 7. Competentie

 8. Autonomie

Welk cijfer geef jij je werk?

Geef jij je werk op dit moment een dikke 8 of zit je toch net op het randje van een 5 of zelfs lager? Kun je jezelf zijn? Vertrouw je het management van je organisatie? Durf je je mening te delen op de werkvloer? Denk er eens goed over na of heb het er over met iemand in je omgeving. Loop alle ‘8 van werkgeluk’ na. Wat komt daaruit? Kan je spreken van goed werkgeluk of niet? En wat zou je daar wellicht aan kunnen veranderen?


Een op de acht zorgmedewerkers geeft aan op korte termijn te willen stoppen bij hun huidige werkgever. Komt dat omdat ze de zorg willen verlaten? Nee dat niet, maar ze zouden wel meer doorgroeimogelijkheden willen krijgen, een beter inkomen willen ontvangen of een beter management dat aansluit op hun behoeftes.


Hoe kun je meer werk geluk ervaren?
 • Schrijf op wat werkgeluk voor jou betekend.

 • Creëer een positieve werkomgeving.

 • Zoek naar taken die jou uitdagen en voldoening geven.

 • Investeer in persoonlijke ontwikkeling en groei.

 • Vies je successen.
Goede zorg regelen we samen!

Zorg Ambiance sinds 2012

bottom of page