top of page

Rustige periode voor zelfstandige zorgverleners

Bijgewerkt op: 30 dec. 2021

Wij horen het overal om ons heen. Het is rustig! Regelmatig worden wij gebeld of er nog diensten beschikbaar zijn. Zelfstandige zorgverleners ontvangen minder uitnodigingen voor opdrachten dan normaal. Is dit het nieuwe normaal?


Binnen de zorg hebben wij altijd wel te maken gehad met periodes van flinke drukte, afgewisseld met rustigere momenten als het om de inzet van zzp’ers gaat. Covid-19 heeft hierbij nog wat olie op het vuur gegooid. Dat wil zeggen: het was nu extremer. Aan het eind van 2020 en ook het begin van dit jaar was de drukte bij ons extreem.


Daarna, toen het vaccineren in Nederland op gang begon te komen, is het merkbaar rustiger en rustiger geworden. Sommige afdelingen binnen zorgorganisaties zijn volledig of gedeeltelijk gesloten in verband met de Coronapandemie. Ook dagbestedingen zijn amper tot niet open geweest. Met als gevolg minder opdrachten voor zelfstandige zorgverleners. Ook de sterftecijfers in de zorgcentra als gevolg van Covid-19 hebben hier invloed op gehad. Er zijn veel bedden leeg komen te staan, waardoor er ook minder vraag naar extra zorg nodig is.


Maar een rustig voorjaar is voor zelfstandige zorgverleners niets nieuws. De periode maart tot en met mei is traditioneel rustig voor zzp’ers. De meeste verplegers in vaste loondienst hebben net de feestdagen achter zich en gaan in het voorjaar weer met hernieuwde energie aan het werk. Waarom zouden zij vakantiedagen opnemen wanneer er een reisbeperking en avondklok geldt? Tussendoor zijn de verschillende schoolvakanties, zoals de voorjaar- en paasvakantie, drukkere weken, maar daar omheen is het over het algemeen rustig.


Vanaf mei, dan neemt de drukte weer toe. En dat zal dit jaar waarschijnlijk nog extremer zijn, omdat veel zorgverleners die in loondienst zijn weinig of geen vakantie hebben genomen. Daar was het simpelweg te druk voor en niet logisch omdat men nergens naartoe kon. Onze verwachting is dat deze zorgverleners in loondienst snakken naar rust en hun verdiende zomervakantie. Daarnaast hebben de scholen natuurlijk ook zes weken vrijaf, waardoor vaders en moeders thuis bij hun kinderen willen en moeten zijn.


Dit alles gaat volgens ons leiden tot een drukke zomer met volop kansen voor zelfstandige zorgverleners, waarin hun hulp meer dan welkom zal zijn! Naar onze voorspelling zullen in mei de opdrachten weer binnenstromen. Heb geduld! Wij blijven altijd actief op zoek naar professionele zzp’ers in de zorg.


Interesse in onze diensten? Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Goede zorg regelen we samen!

Zorg Ambiance sinds 2012

bottom of page