top of page

De voordelen van werken in de zomer als zzp’er in de zorgAls zelfstandig zorgverlener kan het werken in de zomerperiode een uitstekende keuze zijn. Veel zorgverleners in loondienst werken minder in deze periode. Dit betekent dat er meer vraag zal komen naar zzp’ers en daarbij zijn er diverse voordelen voor zzp'ers die ervoor kiezen om in deze periode actief te blijven. We hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet die je tijdens de zomermaanden kan ervaren.


Hogere vraag naar zorgdiensten:

De zomer kan een periode zijn waarin veel zorgverleners in loondienst met vakantie gaan, waardoor er een toegenomen vraag is naar tijdelijke vervanging. Als zelfstandig zorgverlener kan je hierop inspelen door beschikbaar te zijn voor extra diensten. Ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties hebben vaak een verhoogde behoefte aan personeel tijdens de zomermaanden, wat kan resulteren in meer opdrachten en kansen voor jou als zzp’er.


Flexibiliteit:

Als zelfstandige heb je de vrijheid om je eigen werkschema te bepalen. In de zomer kun je profiteren van de flexibiliteit die dit met zich meebrengt. Je kan ervoor kiezen om meer te werken om bijvoorbeeld extra geld te verdienen voor je eigen vakantie, of juist minder te werken om van het mooie weer te genieten. Deze autonomie is een van de grote voordelen van het zzp-schap en wordt in de zomer nog meer gewaardeerd.


Minder reistijd:

Waar je normaliter in de file rijdt om naar je opdrachten te reizen, reis je in de zomer vaak met plezier over de snelweg. Je bent dan niet alleen sneller op je opdracht, maar je kunt ook wat langer blijven liggen in de ochtend. Ga je op de fiets of lopend? Dan kan je lekker genieten van de ochtend zon en frisse buitenlucht. Dat is nog eens lekker wakker worden!


Mogelijkheid tot netwerken:

De zomermaanden brengen vaak verschillende evenementen en bijeenkomsten met zich mee, zoals conferenties, workshops en trainingen. Dit biedt jou als zzp'er in de zorg de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, je professionele netwerk uit te breiden en mogelijk nieuwe opdrachten binnen te halen. Door deel te nemen aan dergelijke evenementen kan je jezelf ook blijven ontwikkelen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de zorgsector.


Betere balans tussen werk en privé:

De zomer staat bekend om zijn ontspannen sfeer en lange dagen. Dit kan het gemakkelijker maken om een gezonde balans te vinden tussen werk en privéleven. Als zzp'er heb je de flexibiliteit om je werktijden aan te passen, zodat je kan genieten van de zonnige dagen en leuke activiteiten kan ondernemen met vrienden en familie. Een goede balans tussen werk en privé draagt bij aan je algehele welzijn en tevredenheid.


Kortom, als zzp’er kun je goed inspelen op deze voordelen en gebruik maken van de kansen die de zomerperiode biedt. Wil jij na het lezen van deze voordelen graag extra handjes inzetten in de zorg? Zorg Ambiance helpt je hier graag bij! Via onze app kan je gemakkelijk alle openstaande diensten inzien. Wil je graag een langere periode bij een zorgorganisatie werken, dan kunnen we dit samen bespreken! Meld je vandaag nog aan via de website of neem contact met ons op voor eventuele vragen: 036 23 40 133


 

Goede zorg regelen we samen!

Zorg Ambiance sinds 2012

bottom of page